Meer over Held en Bloem

Held & Bloem Producties bestaat uit het echtpaar

Joel en Emma de Zwaan

Hij heeft een achtergrond in het basisonderwijs en zij is illustrator. Sinds 2010 is Held & Bloem full time actief in het kunst & cultuuronderwijs met workshops, voorstellingen en educatieve lespakketten.

Het idee van ‘Bouwen Maar’ is ontstaan tijdens de Corona Pandemie. In samenwerking met een aantal scholen hebben we de lessen ontwikkeld en vorm gegeven. Sommigen van deze scholen gebruiken de DaVinci methode voor hun wereldoriëntatie. Daarom hebben we de 10 bovenbouw thema’s van die methode aangehouden als leidraad voor deze lessen.

Maar tegelijkertijd hebben we de lessen zo gemaakt, dat ook als je niet met deze thema’s of methode werkt, de lessen een compleet plaatje schetsen van de wereld van de architectuur.

Omdat techniek en rekenen nauw zijn verweven met architectuur, zitten er in elke les rekenopdrachten, tekenopdrachten en zelfs onderzoeksopdrachten.

Welke lesmethode je ook gebruikt, Bouwen Maar is altijd in te zetten. Sommige scholen gebruiken Bouwen Maar voor thematisch werken als ze het hebben over Bouwen. Andere scholen gebruiken het als de theoretische rode draad voor een serie lessen beeldende vorming. Weer anderen willen juist het praktisch  gebruik van rekenen benadrukken. En ook al zou je maar 1 of 2 lessen van deze serie gebruiken, het zal de ogen van je leerlingen openen voor de eindeloze creativiteit van de kunst en architectuur.

Wil je zien wat we nog meer doen, kijk op www.heldenbloem.nl